Διατροφή / Κοινωνία

  • Aa

 

Διατροφή

Η CRETA FARMS αναλαμβάνει και την ευθύνη ενημέρωσης του κοινού σε θέματα διατροφής. Συγκεκριμένα, η ενημέρωση αφορά στο γεγονός ότι τρόφιμα με χαμηλή ή μειωμένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα καθώς και η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών οξέων από ακόρεστα λιπαρά, συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. (Ισχυρισμοί οι οποίοι εγκρίθηκαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

 


Γι’ αυτό οι μεγαλύτεροι οργανισμοί υγείας του κόσμου συνιστούν, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών, τα οποία βρίσκονται σε υψηλή περιεκτικότητα στο ζωικό λίπος, με ακόρεστα λιπαρά όπως είναι το ελαιόλαδο, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής.
 
Συνοπτικά, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τη σωστή διατροφή και υγεία, η CRETA FARMS:

• Συμμετέχει σε ιατρικά συνέδρια και διοργανώνει ημερίδες, στηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία της ιατρικής κοινότητας ως προς την εκπαίδευση και διάδοση της συμβολής της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής.

• Προωθεί διαφημιστική καμπάνια με κεντρικό μήνυμα την αξία του ελαιολάδου.

• Λανσάρει καινοτόμα προϊόντα που μπορούν να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο καθημερινό διαιτολόγιο. 
 

Κοινωνία

H CRETA FARMS, πέρα από τις δικές της ενέργειες, χορηγεί ανελλιπώς -και όποτε της ζητείται- προϊόντα σε περισσότερες από 30 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ιδρύματα φιλανθρωπικού, εκπολιτιστικού και οικολογικού χαρακτήρα σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, με το μέγεθος βοήθειας που παρέχει να ανέρχεται σε 300 και πλέον τόνους ετησίως.

H Εταιρεία μας εντός του 2016, δώρησε σε 7 ιδρύματα πάνω απο 1 εκατ. τεμάχια απο τα νέα μας προϊόντα mini